Cementlap impregnálás

IMPREGNÁLÓ FOLYADÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ!


A kezelendő felület legyen tökéletesen tiszta, szennyeződés mentes és száraz, ha fugázás után  impregnálunk, a fugafátylat maximálisan el kell távolítanunk a felületről.

Az impregnálót alapossan rázzuk fel! Az impregnáló folyadékot  egyenletesen, lehetőleg 10-15 cm széles teddy hengerrel kell a felületre felvinni. Mielőtt nagyban elkezdenénk a munkát, egy le nem rakott lapon próba impregnálást ajánlott végezni! Hogy hogyan viselkedik az impregnáló anyag  a felületen! Ha megfelelően viselkedik a felületen az impregnáló anyag, akkor kezdjük el nagy felületen a munkálatokat! Az impregnálást addig kell folytatni, amíg a cementlap a folyadékot beszívja, ez általában 2-3 réteget igényel! Az impregnálások között 30-50 percnek kell eltelnie, és ügyelve a felület tisztaságára. Függ az anyag sűrűségétől, hőmérséklettől, cementlaptól! A harmadik felvitele után körülbelül 60 perc után az el nem szívott impregnálót, egy fehér nedvszívó ronggyal eltávolítjuk a felületről, ügyelve a felület tisztán tartására.  Az impregnálás akkor tekinthető befejezettnek és eredményesnek ha a felületre kerülő víz  egyáltalán nem szívódik fel, hanem foltmentesen elpárolog!

 

A legfontosabb az, hogy csak tökéletesen tiszta és száraz felületet szabad impregnálni. Ami szennyeződés az impregnáláskor a lapokon van, azt az impregnáló szer beleégeti a felületbe, ami nagy valószínűséggel nem javítható!

Az impregnáló minden lerakási hibát előhoz ami az impregnálás elött nem látható! Körülményes, körültekintő munkát igényel a burkolása!

MINDIG TISZTA, MEGFELELŐ ESZKÖZÖKET, SZERSZÁMOKAT HASZNÁLJUNK!!!